fbpx

Het strand

Slag Beukel

Beachclub Breez is gelegen aan de linkerzijde van slag Beukel te ‘s-Gravenzande, een leuk en gemoedelijk slag waar zowel gezinnen als vriendengroepen zich thuis voelen tijdens mooie zomerdagen. Bovendien trekt dit slag veel bezoekers dankzij de vele mogelijkheden voor recreatie, zoals (water)sport, wandelen en vissen. Achter het duin is veel parkeergelegenheid waar u tijdens de zomermaanden, tegen een kleine vergoeding, altijd wel een plekje kan vinden.

Het ‘s-Gravenzandse strand

‘s-Gravenzande heeft een breed 3 kilometer lang zand strand met 3 strandopgangen: Arendsduin, Beukel en Vlugtenburg. Slag Arendsduin is de meest noordelijke en ligt tegen de plaats Monster aan. Slag Beukel is de grootste strandopgang van ‘s-Gravenzande, en slag Vlugtenburg is de meest zuidelijke tegen Hoek van Holland aan. In 2009 werd het strand van gemeente Westland uitgeroepen tot ‘Schoonste Strand van Nederland’.

Parkeren bij het strand

Gedurende het hele jaar wordt parkeren achter de duinen mogelijk gemaakt. Bij de strandopgangen Molenslag (circa 1000 plaatsen), Beukel (circa 800 plaatsen) en Vlugtenburg (crica 700 plaatsen) zijn parkeerterreinen ingericht. In de zomerperiode is het op deze terreinen voor alle voertuigen betaald parkeren. Wat de kosten daarvan zijn kunt u terug vinden bij de tarieven voor strandparkeren.

Schoonste strand

In 2011 werd door de onafhankelijke organisatie Nederland Schoon bekend gemaakt dat de vijf stranden van Westland opnieuw zijn beoordeeld als zeer schoon. Net als in 2009 en 2010 kregen de Westlandse stranden vier sterren, de hoogste kwalificatie. Het gebied van de Zandmotor wordt onderhouden door de provincie Zuid-Holland.

"Everything is better at the beach!"